In de praktijk
Het begint bij de bodem

Column Arend Zeelenberg: Het begint bij de bodem

In een gezonde bodem krioelt het van het leven. En bij deze bodem begint onze voedselketen. Een gezonde bodem is een springplank voor het herstellen van biodiversiteit boven de grond. Je kunt bodems op vele manieren beheren. Kunnen we wat leren van biologisch bodembeheer?

Lees verder!

Werken aan biodiversiteitsherstel: It Heidenskip (deel 3)

In maart 2020 won ons project It Heidenskip de Samen voor Biodiversiteitsprijs! In het project werken we met een netwerk van dorpelingen, boeren en burgers en samenwerkende partijen van it Fûgelweb samen aan een bloemrijk en open landschap in Friesland waar insecten en weidevogels zich thuis voelen.

Lees verder!

Column Louise Vet: Samen bouwen aan biodiversiteit

Vandaag is de Dag van de Biodiversiteit. Een speciale dag in een tijd van crisis. Waarin velen zich meer en meer realiseren hoe belangrijk een groene omgeving toch is voor ons welzijn. Deze dag roept ons niet alleen op om stil te staan bij het biodiversiteitsverlies in Nederland, “waar zijn de insecten, de weidevogels”?… maar roept ons vooral op om samen in beweging te komen.

Lees verder!

Werken aan biodiversiteitsherstel: It Heidenskip (deel 2)

Er zijn sinds de start van project It Heidenskip alweer een paar maanden verstreken. In ons project werken we met een netwerk van dorpelingen, boeren en burgers en samenwerkende partijen van it Fûgelweb samen aan een bloemrijk en open landschap in Friesland waar insecten en weidevogels zich thuis voelen.

Lees verder!

Genieten van biodiversiteit in corona-tijd

Nu een groot deel van Nederland thuiswerkt en we afstand houden van elkaar, lijkt het soms moeilijk om van de natuur en biodiversiteit om ons heen te genieten. Maar quarantaine en biodiversiteit gaan goed samen! Hieronder lees je vijf eenvoudige tips om tóch te kunnen genieten van de lente en biodiversiteit, want de natuur laat zich gelukkig niet tegenhouden. 

Lees verder!
Biodiversiteit in Corona-tijd
Samen voor Biodiversiteitsprijs

Start inschrijving nieuwe ‘Samen voor Biodiversiteitsprijs’

Het stimuleren van samenwerkingen tussen boeren en particulieren om samen de biodiversiteit in hun regio te versterken, dat is het doel van de Samen voor Biodiversiteitsprijs. Deze stimuleringsprijs wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en is een initiatief van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

Lees verder!