Partner

De BeestenBende

De BeestenBende

De BeestenBende is een duurzaamheidsproject dat al sinds 2005 gericht is op basisschoolkinderen en hun (groot)ouders in heel Nederland. Wij zijn een speciale club voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar die buiten schooltijd, in hun eigen vrije tijd, helpen bij het schoonhouden van hun eigen buurt. Dit doen zij in actieve teams van vriendjes en vriendinnetjes, als echte helden voor alles en iedereen die daar samenleeft!  

 

Commitment aan het Deltaplan Biodiversiteitsherstel
Wij hebben het thema biodiversiteit nadrukkelijk omarmd in onze jaarplannen. In de praktijk betekent dit dat we onze 'community' van duizenden deelnemers het hele schooljaar door, in samenwerking met alle 17 deelnemende gemeenten, actief betrekken bij dit onderwerp. Dit doen we in woord, beeld en actie, zowel live als online. Denk daarbij aan informatie, inspiratie en interactie: de kinderen krijgen niet alleen veel te horen, zien en lezen over het thema, maar gaan vooral ook zelf aan de slag. In de eigen tuin, in het bos, het park, rond school. Steeds bedoeld om hen te laten ervaren welke rol zij zelf (kunnen) hebben en te laten ontdekken dat hun keuzes en gedrag echt verschil maken.

Wij willen graag het tastbare verlengstuk zijn van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel richting basisschoolkinderen en hun ouders en grootouders. Daarom zetten we onze super-actieve community volop in om het gedachtengoed van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel echt tot leven te laten komen, in het dagelijkse leven van onze duizenden deelnemers.

Want De BeestenBende staat voor een nieuwe generatie die zich al langer aantoonbaar druk maakt om de interactie van mens, dier en natuur.  Door de kinderen en ouders te laten merken hoe je zelf, actief, iets kunt betekenen voor de biodiversiteit, groeit hun bereidheid en betrokkenheid. Uit eerder onderzoek naar de impact van De BeestenBende blijkt dat het duurzame gedrag van die nieuwe generatie ook werkelijk beklijft, juist ook als ze opgroeien tot jong volwassenen.

              

Ons commitment draagt bij aan de volgende succesfactoren van het Deltaplan

  • Draagvlak en gedeelde waarden;
  • Kennis en innovatie.

 

Meer informatie
Contactpersoon: Nina Ribberink
E-mailadres: nina@mijnbeestenbende.nl
Website: www.mijnbeestenbende.nl