Velt

Supporter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel

 

Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) is dé vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of keuken. Al meer dan 40 jaar promoten we gezond leven op het ritme van de seizoenen, én dit met respect voor de natuur. Wij zijn een onafhankelijke vereniging van 19.000 denkers, durvers en doeners voor een ecologisch-gezonde en rechtvaardige samenleving, binnen het brede kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

 

Waarom vindt Velt biodiversiteitsherstel zo belangrijk?
Biodiversiteit is de basis van het leven, ook van het jouwe. Planten en dieren zijn betoverend en ze zijn talrijk. Allemaal samen regelen ze het leven op aarde. Deze unieke rijkdom verdient onze bewondering, onze studie en onze bijdrage.

Net zoals de gemeente doet met het openbaar groen, kan jij in je tuin kiezen voor biodiversiteit. Dat is fijn voor flora en fauna en je wordt er zelf gelukkiger van.

 

Hoe werkt Velt aan biodiversiteitsherstel?
Kies resoluut voor een ecologische levenswijze. Doe dat op zo veel mogelijke vlakken. Velt staat je bij in de tuin en in de keuken.

Kies voor een eco-tuin. Ban kunstmest en pesticiden. Beperk verharding. Kies planten die geschikt zijn voor de omstandigheden in jouw tuin, met oog voor insecten en vogels. Observeer meer en grijp minder in. Wees geduldig en begeleid je tuin op het ritme van de natuur.

Kies voor een eco-keuken. Kies voor lokaal seizoensgebonden voedsel, biologisch geteeld, met respect voor bodem en boer.
Velt helpt om deze keuzes in praktijk te brengen, en laat zien dat het werkt. Met publicaties, cursussen en meer dan 1000 vrijwilligers in lokale afdelingen en ecologische samentuinen.

 

Meer informatie
Contactpersoon: Paul Linnenbank
Emailadres: paul@velt.nu
Website: www.velt.nu