Zin in Buiten

Supporter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel

 

Zin in Buiten is het bedrijf van Eline van de Veen, een sociaal ondernemende, zelfstandige professional. Zij werkt aan landschap- en plattelandsvernieuwing en helpt een nieuwe generatie boeren en buitenlui met het vertalen van hun persoonlijke idealen naar een ondernemend plan. Eline gelooft dat vooral de variatie van particuliere initiatieven bijdraagt aan herstel van biodiversiteit.

 

Waarom vindt Zin in Buiten biodiversiteitsherstel zo belangrijk?
Een gezond ecosysteem is complex en divers. Herstel van biodiversiteit betekent herstel van het zelf genezend vermogen van de natuur. Samenwerken aan herstel bindt ons en zorgt naast natuurwaarde uiteindelijk ook voor sociale en financiële waarde: de leefbaarheid van een gezond en vitaal platteland.

 

Hoe brengt Zin in Buiten biodiversiteitsherstel in de praktijk?
Ik neem herstel van biodiversiteit mee in de coaching van boeren en buitenlui die willen starten met bijvoorbeeld een zorgboerderij, nieuwe natuur of een collectief erf. Landschap en natuur doen mee in het ondernemingsplan. Ook biodiversiteit kan je vermarkten op een manier die past bij de initiatiefnemer. In het boek ‘Ondernemend Buitenleven’ beschrijft ik hoe dit in zijn werk gaat.

Juist de variatie in particulier landschaps- en natuurbeheer zorgt vanzelf voor een grotere biodiversiteit van onderop. In geval van lokale participatie zijn deze initiatieven ook goed voor de sociale cohesie en de lokale economie. Voor projecten met meerdere grondeigenaren werk ik samen met regionale, groene organisaties.

 

Meer informatie?
Contactpersoon: Eline van de Veen
Emailadres: eline@zininbuiten.eu
Website: www.zininbuiten.eu