Nieuws
Weidevogel

Stichting Versterking Weidevogelgebieden opgericht

BoerenNatuur, Vogelbescherming Nederland en zuivelconcern FrieslandCampina hebben gezamenlijk de onafhankelijke stichting Versterking Weidevogelgebieden opgericht. Via de stichting voor versterking van weidevogelgebieden is het mogelijk om fondsen te werven, partijen met elkaar te verbinden en gebiedsbeheerders en boeren te ondersteunen die net wat meer willen doen voor de weidevogels.

Lees verder!
Distelvlinder

Weinig vlinders in juni

“De zon schijnt volop en de tuin staat vol vlinderplanten, maar waar zijn de vlinders?” Een veel gestelde bij De Vlinderstichting in de periode eind mei en begin juni. Deze wordt al jaren de ‘junidip’ genoemd: de voorjaarsvlinders zijn klaar met vliegen en de zomervlinders zijn er nog niet.

Lees verder!

Belangrijke rol voor biodiversiteit in Realisatieplan Visie LNV

Op 17 juni 2019 publiceerde het ministerie van LNV het ‘Realisatieplan Visie LNV’. In dit plan beschrijft het ministerie de beleidsinzet die de omschakeling naar kringlooplandbouw stimuleert. Omschakelen naar kringlooplandbouw is volgens het ministerie nodig om de landbouw, tuinbouw en visserij nieuwe perspectieven te geven.

Lees verder!
Nieuws

Terugblik bijeenkomst Deltaplan Biodiversiteitsherstel

Op 22 mei 2019, de Dag van de Biodiversiteit, organiseerden wij de bijeenkomst ‘Next Steps’. We kijken terug op een inspirerende middag met waardevolle input van ruim 150 deelnemers.   Maatschappelijke beweging Louise Vet (NIOO-KNAW, NERN), voorzitter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel, opende de middag met een inspirerende presentatie waarin ze het droombeeld van het Deltaplan…

Lees verder!
Bijeenkomst Next Steps

Einde stenen tijdperk in de tuin

De tuin bestraten is uit de mode. Het stenen tijdperk is voorbij. Groen is weer terug. Ook in kleine tuinen is er steeds meer aandacht voor grote thema’s zoals klimaatverandering en biodiversiteit. Vooral onder jongeren.

Lees verder!
Nieuws
Nieuws

Wat we wél goed doen in de Nederlandse natuur

Wat we wél goed doen in de Nederlandse natuur De wolf, ooievaar, bever, grijze zeehond en otter; ze waren allemaal bijna of helemaal verdwenen uit de Nederlandse natuur. Maar ze keerden ook allemaal weer terug, al dan niet met een beetje hulp. Hun terugkeer in de Nederlandse natuurgebieden is een gevolg van het gevoerde beleid.…

Lees verder!