Nieuws
Delta Labs

Delta Labs voor meten biodiversiteitsherstel bekendgemaakt

NWO heeft drie zogenoemde ‘Delta Labs’ gehonoreerd binnen het NWA-programma dat herstel van biodiversiteit in het landelijk gebied beoogt. Transdisciplinaire consortia van kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties gaan in de praktijk op verschillende plekken in het land de mogelijkheden voor biodiversiteitsherstel onderzoeken.

Lees verder!
waterschappen webinar

Terugblik op het webinar voor de waterschappen

Maar liefst 170 ‘waterschappers’ namen deel aan ons webinar waarin we samen de rol van de waterschappen bij biodiversiteitsherstel bespraken. Het webinar dat afgelopen maandag werd uitgezonden, is een coproductie van het Deltaplan en de Unie van Waterschappen.

Lees verder!

Pledge voor Nederlandse Actieagenda Biodiversiteit

Met steun van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) werkt IUCN NL aan het tot stand komen van een Nederlandse Actieagenda voor biodiversiteit, die tijdens de biodiversiteitstop in Kunming ingebracht wordt. Zij vragen het Deltaplan om 1) een pledge te doen, en 2) alle partners op te roepen een pledge te doen.

Lees verder!
meadow-4121171_1920

Gebied voor gebied samen de biodiversiteit herstellen in heel Nederland

De stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel is volop in beweging. Sinds de laatste bijeenkomst in september vorig jaar zijn liefst 25 nieuwe partners toegetreden. Zij namen op 5 maart 2020, tijdens de Partner- en Supporter-bijeenkomst, hun Certificaat van Partnerschap in ontvangst. Op deze dag reikte het Deltaplan ook de eerste ‘Samen voor Biodiversiteitsprijs’ uit.

Lees verder!
Partners Deltaplan Biodiversiteitsherstel