Skip to main content

Partner

BASF

BASF

Wereldwijd neemt de vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel snel toe. BASF ziet het als haar verantwoordelijkheid om duurzame landbouw en een gezonde leefomgeving mogelijk te maken. Door nauw samen te werken met boeren en tuinders, landbouwprofessionals, onderzoekers en andere experts ontwikkelen we diensten en producten die daar actief aan bijdragen. We investeren in een breed portfolio inclusief zaden en planteneigenschappen, chemische en biologische gewasbescherming, oplossingen voor bodembeheer, plantgezondheid, ongediertebestrijding en digitale landbouwtoepassingen. Met deskundigen in het lab, op het veld, bij de klant en op kantoor kunnen we innovatief denken combineren met concrete acties om zo tot praktische ideeën te komen die werken – voor landbouwers en tuinders en de maatschappij.

 

Commitment aan het Deltaplan Biodiversiteitsherstel
Sinds 2003 ondersteunen wij in een groot aantal landen een netwerk van boerderijen die samenwerken voor behoud en herstel van de biodiversiteit. Dit is het BASF FarmNetwork for biodiverisity. Op deze boerderijen worden de genomen maatregelen ter bevordering van de biodiversiteit gemonitord door universiteiten, NGO’s of experts van bijvoorbeeld ecologische adviesbureaus. Ons doel is om de succesvolle maatregelen en technieken te laten omarmen door agrarische bedrijven buiten het bestaande netwerk. Daarvoor hebben we in Nederland onder andere een animatie en flyer ontwikkeld. En is er veel meer informatie te vinden op onze website.

In Nederland zijn we in 2018 een driejarig monitoringsonderzoek gestart om na te gaan of er een verschil is in aantallen bestuivers en soortenrijkdom tussen akkerranden met een mengsel dat zowel uit inheemse als uitheemse soorten bestaat in vergelijk met een mengsel met alleen lokale inheemse soorten. Dit onderzoek wordt door De Vlinderstichting uitgevoerd.

Ons commitment is dat we ons FarmNetwork verder zullen uitbreiden, ook in Nederland. We zullen de resultaten van het FarmNetwork en het akkerranden monitoringsonderzoek actief uitdragen en best practices delen. Ook zullen we ons maximaal inzetten om in 2030 ervoor te zorgen dat 30% van onze middelen biologisch of van natuurlijke oorsprong is, met een omzet van 15% van onze totale omzet in de Nederlandse agrarische sector.

Daarnaast is BASF partner in de Nationale Bijenstrategie, Coöperatief Collectief Hoeksche Waard en het internationale onderzoeksproject FABulous Farmers (Interreg NWE). Alle drie projecten die gericht zijn op de ontwikkeling en ondersteuning van biodiversiteit in de agrarische sector.

 

Dit commitment draagt bij aan de volgende thema's van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel

  • Het creëren van draagvlak en gedeelde waarden;
  • Verdienmodellen voor grondgebruikers;
  • Stimuleren van coherente wet- en regelgeving;
  • Kennis, innovatie en educatie;
  • Samenwerken op gebiedsniveau.

 

Meer informatie
Contactpersoon: Wouter Bulk
Emailadres: wouter.bulk@basf.com 
Website: www.agro.basf.nl