Supporter

Balkonton

Balkonton

Ik ben met Balkonton begonnen omdat ik iets wilde bijdragen aan een duurzamere samenleving. Mijn doel is om mensen die in eerste instantie niets met permacultuur of duurzaamheid hebben, te laten zien hoe groot het belang van een gezonde bodem is. En hen te laten zien hoe eenvoudig, leuk en nuttig het is je eigen afval te composteren.

De basis van Balkonton is het ontwerpen, importeren en verkopen van wormenbakken. Alle wormenbakken zijn ook te bezichtigen in mijn Éxpotuin in Amsterdam. Omdat mensen toch graag eerst met eigen zintuigen een wormenbak willen zien, en vooral ruiken. Door zelf te wormcomposteren breng je (stads)mensen weer in contact met de natuur, en laat je hen zelf een steentje bijdragen aan vermindering van de afvalstroom en bodemverbetering van hun eigen tuintje.

Daarnaast geef ik workshops, voorlichting (via nieuwsbrieven, social media) over wormcomposteren en belang van gezonde bodem.

 

Waarom vindt Balkonton biodiversiteitsherstel zo belangrijk?
Uiteindelijk zijn we allemaal afhankelijk van gezonde aarde, dat kan niet zonder biodiversiteit.

 

Hoe werkt Balkonton aan biodiversiteitsherstel?
In elke nieuwsbrief zit een stukje over biodiversiteit: laagdrempelig, vaak aan de hand van mijn eigen tuin-ervaringen. Ook promoot ik via mijn social media kanalen andere initiatieven die zich richten op gezonde bodem, biodiversiteit en afvalstroom-vermindering. Ik ben mijn tuin aan het herinrichten via permacultuurprincipes in samenwerking met permacultuur-ontwerper. Daarnaast post ik regelmatig over  bijvoorbeeld belang van biologische bloembollen, egelvriendelijke tuinen etc. Ik probeer 'de boodschap' altijd luchtig en laagdrempelig te verpakken.

 

Meer informatie
Contactpersoon: Ireen Laarakker
Emailadres: ireen@balkonton.nl
Website:
www.balkonton.nl