Skip to main content

Supporter

Earthwatch Europe

Earthwatch Europe

De stichting Earthwatch Europe is een internationale NGO en onafhankelijk onderzoeksinstituut dat zich inzet voor een duurzame samenleving. Onze focus is de transitie naar duurzame landbouw, het verbeteren van waterkwaliteit en vergroening en klimaatadaptatie in bebouwd gebied. Wij zijn internationaal bekend om onze expertise op het gebied van citizen science (burgerwetenschappen) en sinds 2020 actief in Nederland. 

 

Waarom vindt Earthwatch Europe biodiversiteitsherstel zo belangrijk?
Onze missie is “Working together to live within our means and in balance with nature”. Biodiversiteitsherstel en het faciliteren van systeemverandering om te komen tot een samenleving waarin mens en natuur in harmonie samenleven is de kern van ons werk. De gevolgen van de klimaatcrisis en biodiversiteitscrisis op onze samenleving zijn steeds sterker voelbaar. Gezonde ecosystemen zijn essentieel voor een duurzame, gezonde samenleving. 

 

Hoe werkt Earthwatch Europe aan biodiversiteitsherstel?
Wij brengen mensen in contact met natuur en helpen ze de netwerken, kennis en inspiratie op te bouwen om zelf actie te ondernemen. Dit doen we zowel met burgers, als met boeren, buurten en bedrijven. Door middel van ‘citizen science’ verzamelen we tegelijkertijd de data die nodig zijn om te begrijpen hoe systemen werken en welke aanpassingen nodig en effectief zijn. De inzichten uit dit toegepaste onderzoek brengen we in de praktijk en delen we met wetenschappers en beleidsmakers. Samenwerking en wederzijds begrip staan centraal in ons werk. Alle partijen hebben unieke kennis, inzichten en behoeftes. Door deze bij elkaar te brengen ontstaan oplossingen die voor iedereen meerwaarde opleveren. 

 

Meer informatie
Contactpersoon: Toos van Noordwijk
Emailadres: tvnoordwijk@earthwatch.org.uk
Website:
earthwatch.org.uk