Supporter

EcoTree

EcoTree

EcoTree is een simpele en innovatieve nieuwe manier om mensen en bedrijven te belonen als ze duurzame bosbouw steunen. Wij helpen iedereen om hun goede intenties om te vormen naar een winstgevende actie, en dit eenvoudigweg door de aanschaf van een boom. Maar wij doen meer dan bomen planten. Wij creëren bossen. We zijn een gemeenschap van 30.000 leden en werken samen met meer dan 500 bedrijven in financiën, verzekeringen, transport en bouw, om hun bedrijf te laten groeien via duurzaamheidcampagnes.

 

Waarom vindt EcoTree biodiversiteitsherstel zo belangrijk?
De biodiversiteit van ecosystemen slaat CO2 op en reguleert het klimaat maar zorgt ook voor de productie van zuurstof, het behoud van nutriëntenkringlopen en maakt de waterkringloop mogelijk.
Drinkwater, voedsel, energie, bouwmaterialen en werkzame stoffen in medicijnen bestaan ​​dankzij natuurlijke organismen. Biodiversiteit garandeert de goede werking van ecosystemen: de vernietiging ervan zou ze verzwakken! De ecosystemen en de diversiteit aan soorten zorgen voor bestuiving, ongediertebestrijding en creëren vruchtbare grond.

 

Hoe werkt EcoTree aan biodiversiteitsherstel?
Wij bezitten en verzorgen bosgrond zodat andere partijen bomen kunnen kopen en bezitten. Samen creëren we bossen vol leven, waar de biodiversiteit van plant- en diersoorten wordt beschermd en CO2 uit de atmosfeer wordt opgeslagen in de bomen. Als de boom zijn wonderlijke taak volbracht heeft om de natuur in evenwicht te houden, wordt hij gekapt en verkocht voor duurzaam kwaliteitshout, met een minimale impact op het bos.


Onze bosbouwexperts verzorgen de bomen totdat ze volgroeid zijn. Het beschermen van biodiversiteit in onze bossen staat daarbij centraal. Voor elke gekapte boom planten we er drie in de plaats om te zorgen dat de bossen blijven groeien. Met een online account kun je als eigenaar van de boom zien waar deze groeit en de winst en koolstofopname volgen.


Doe je mee aan onze beweging om bossen in ieders handen te leggen?
 

Meer informatie
Contactpersoon: Marten Susebeek
E-mailadres: marten@ecotree.green
Website: www.ecotree.green