Supporter

Firma Film

Firma Film

Firma Film is een videoproductiehuis gespecialiseerd in het vertellen van grote, vrij complexe verhalen door het klein en invoelbaar te maken. We werken voornamelijk in opdracht, maar maken ook autonoom werk. In de loop der jaren zijn we steeds gerichter projecten gaan doen op het gebied van duurzaamheid (o.a. veel voor de ASN Bank) en nu ligt de focus vooral op voedseltransitie en herstel van biodiversiteit.

 

Waarom vindt Firma Film biodiversiteitsherstel zo belangrijk?
De mensheid is verleerd om zichzelf als onderdeel van de natuur te blijven zien. Hoewel de gevolgen van de Industriƫle Revolutie al sinds de Club van Rome bekend zijn, lijkt het nu pas echt door te dringen. Ook bij mezelf. Als historicus ben ik geneigd in lange termijn te denken en hoewel ik vrij optimistisch van aard ben kan ik de ineenstorting van de ecologische samenhang als gevolg van biodiversiteitverlies niet anders zien dan een ramp. En een ecologische ramp is uiteindelijke ook een humanitaire ramp, want de mens is ook natuur.

 

Hoe werkt Firma Film aan biodiversiteitsherstel?
Nu al bestaat al ons werk (in opdracht en autonoom) uit verhalen die bijdragen aan de verduurzaming en verzachting van de wereld. De meeste producties die nu lopen zijn nog specifieker gericht op verhalen over de transitie naar natuurinclusieve landbouw en biodiversiteitsherstel. Film is een medium waarbij inhoud aan emotie kan worden gekoppeld en zo echt impact kan hebben. Wij hebben onszelf ten doel gesteld om over drie jaar alleen nog maar verhalen te vertellen die kennis en inspiratie vergroten over het herstellend vermogen van de natuur en de waarde van biodiversiteit.

 

Meer informatie
Contactpersoon: Rik van der Linden
Emailadres: rik@firmafilm.nl
Website: www.firmafilm.nl