Supporter

RE-PEAT

RE-PEAT

RE-PEAT is een jongerenorganisatie die zich inzet voor een paradigmaverschuiving rondom veengebieden. We pleiten voor waardering van veengebieden in de breedste zin: waardering voor de ecosystemen, culturele historie, CO2 opslag, waterhuishouding, kunstzinnigheid, etc. Dit doen we door op een creatieve manier aan de slag te gaan om de maatschappelijke perceptie van veengebieden positiever te maken. We focussen hierbij op samenwerking, samen leren en het gebruik van de verbeeldingskracht.

 

Waarom vindt RE-PEAT biodiversiteitsherstel zo belangrijk?
Voor ons staat bescherming en waardering van veengebieden centraal. Op dit moment staan ecosystemen en biodiversiteit van veengebieden onder hoge druk door winningspraktijken, intensieve landbouw en veranderingen in het klimaat. Het herstellen van biodiversiteit is cruciaal voor de gezondheid van veengebieden.

 

Hoe werkt RE-PEAT aan biodiversiteitsherstel?
Wij brengen veengebieden en hun biodiversiteit onder de aandacht door bijvoorbeeld evenementen te organiseren, een kinderboek over veengebieden te schrijven, beroep te doen op de EU om veengebieden te beschermen en onze kennis te delen op verschillende platforms.

 

Meer informatie
Contactpersoon: Ireen van Dolderen
Emailadres: info@re-peat.earth
Website: www.re-peat.earth