Skip to main content

Samen van grijs naar groen

Op 13 oktober ging onze campagne 'Maak Grijs Groener' van start! Onze missie is om in Nederland biodiversiteitsverlies om te buigen naar biodiversiteitsherstel. Het actief betrekken van Nederlanders bij biodiversiteitsherstel is cruciaal voor onze aanpak. Iedereen, van burger, onderzoeker tot boer, bedrijfsleven, terreinbeheerders of overheid kan daadwerkelijk het verschil maken. Juist door met elkaar samen te werken. 

 

Deel jouw inspirerende voorbeelden

Met Maak Grijs Groener willen we Nederland laten kennismaken met biodiversiteit én inspireren om aan de slag te gaan. Daarom roepen we jullie op om te delen hoe jullie grijs groener maken. Zaai je bloemenrijke bermen in? Laat je kinderen kennismaken met biodiversiteit? Vergroen je je bedrijventerrein? Plant je inheemse bloemen rondom bomen in de straat? Leg je natuurvriendelijke oevers aan? Vertel hoe jij bijdraagt aan een biodiverse wereld en gebruik #maakgrijsgroener! Daarnaast vind je op www.maakgrijsgroener.nl allerlei tips om te delen met je achterban.

Download visuals Maak Grijs Groener

 

Maak Grijs Groener in de media

We zijn blij met alle media-aandacht die Maak Grijs Groener én biodiversiteit in het algemeen kreeg bij de start van de campagne en daarna. Hieronder een greep uit de vele publicaties:

  • Biodiversiteit gaat niet over panda’s en tijgers, het gaat over ons - Trouw
  • Wat je kunt doen tegen het verdwijnen van planten en dieren – NPO Radio 1
  • Biodiversiteit holt in heel Europa achteruit, maar er is nog hoop - Volkskrant
  • Al eens overwogen een insectenhotel te beginnen? - NRC
  • Haal die stenen uit je tuin, zet planten op je balkon voor vogels, vlinders en bijen en regel een bloemenlint voor je eigen straat. Groene campagne moet biodiversiteit laten leven – NoordHollands Dagblad

 

Maak Grijs Groener in 2021

De komende periode blijven we samen met onze partners en supporters inzetten op aandacht voor biodiversiteitsherstel en geven we praktische tips. Tot begin volgend jaar blijft de campagne op social media doorlopen. Begin 2021 geven we Maak Grijs Groener een nieuwe boost: we zullen een tool lanceren waarmee het beschermen en behouden van onze biodiversiteit nog makkelijker wordt. Stay tuned!