Gonzend Rivierenland laat de regio langer bloeien

Begin dit jaar startte onze supporter De Fruitmotor een bijzonder project: Gonzend Rivierenland. Met steun uit de Regio Deal Fruitdelta Rivierenland werkt De Fruitmotor als sociale onderneming drie jaar lang aan meer biodiversiteit in de regio. Straks gonst het op drie projectlocaties en op zoveel mogelijk plaatsen daartussen van het leven.

 

Willemijn de Iongh is projectleider van het project: “De Betuwe staat bij veel mensen wel bekend om de mooie fruitbloesem maar we willen Rivierenland het hele jaar laten bloeien! Er gebeurt gelukkig al veel. Met ons project maken we de regio nog rijker met meer groen, bloemen en dieren: meer biodiversiteit dus. We zijn gestart met het in kaart brengen wat er al gebeurt op het gebied van biodiversiteit. Bij gemeenten, waterschap, particulieren en bedrijven. Vanuit daar gaan we mensen en natuur in de regio beter met elkaar verbinden. Als we er samen een groter plan van maken heeft het op landschapsschaal een mooie impact”.

Samen voor biodiversiteit

Hilde Engels, bestuursvoorzitter van De Fruitmotor: “Dit project is voor mij een levensinvulling zeg ik wel eens. Dat klinkt gekscherend maar ik meen het echt: ik ben altijd op zoek naar manieren om mensen meer te betrekken bij natuur en biodiversiteit. Het is hard nodig en we hebben haast. Gonzend Rivierenland is een fantastische kans om biodiversiteit in onze eigen regio echt te versterken. De afgelopen maanden hebben Willemijn en ik al veel mensen gesproken met hart voor de natuur en het landschap van Rivierenland. Het is fantastisch dat veel partijen de samenwerking zoeken om de biodiversiteit op een hoger plan te brengen, over gemeentegrenzen heen”.

De komende maanden gaat Gonzend Rivierenland met verschillende activiteiten aan de slag. Deze zomer organiseren we inspiratiebezoeken naar kleurrijke plaatsen (en mensen!) in de regio en erbuiten, verkennen samenwerkingen en spotten locaties waar we de biodiversiteit een boost kunnen geven. Plannen hebben we ook genoeg: zo willen we nog meer communiceren en maken we educatiemateriaal om volgend jaar mee aan de slag te gaan. Ook werken we aan een manifest, een inspirerende verzameling afspraken met alle ‘streekholders’.

 

Blijf op de hoogte

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? We delen nieuwsberichten op onze website. Een eigen projectwebsite is in de maak. Volg onze belevenissen ook op @defruitmotor op Facebook, Instagram en LinkedIn. Voor Gonzend Rivierenland is er een online community op LinkedIn (Gonzend Rivierenland). Of meld je aan voor de e-mailnieuwsbrief van De Fruitmotor op www.defruitmotor.nl.

Gonzend Rivierenland is een project uit de Regio Deal Fruitdelta Rivierenland. Voor meer informatie zie de website van de Regio Deal Fruitdelta Rivierenland.