Nieuwe Maak Grijs Groener challenge van start!

In mei ging onze publiekscampagne Maak Grijs Groener opnieuw live. Met deze vrolijke campagne voor meer biodiversiteit willen we mensen inspireren om sámen aan de slag te gaan met biodiversiteit in hun omgeving. Een paar maanden geleden lanceerden we daarom al twee Groene Challenges: de #AllerLangstePlantVanNederland challenge en de #TinyPoel challenge. Vandaag lanceren we de #Fruitboomer challenge, waarmee we mensen uitdagen om samen inheemse fruitbomen te planten.

 

#Fruitboomer challenge

Met de #Fruitboomer challenge dagen we mensen uit om in je tuin of erf, straat of buurt inheemse fruitbomen te planten. Want fruitbomen zijn hartstikke belangrijk voor biodiversiteit. Wanneer je fruitbomen plant, zorg je voor meer groen (mooi én goed voor het klimaat) en voedsel en schuilplaatsen voor dieren. Dus doe mee met de challenge en word een #Fruitboomer!

Wil je wel aan de slag, maar weet je nog niet hoe? We helpen je graag op weg met een eenvoudig stappenplan.

Aan de slag

 

Groene challenges

Wil je zelf of samen met anderen meer doen voor de biodiversiteit? Kijk dan op www.maakgrijsgroener.nl en doe mee met een van de challenges! We zijn heel benieuwd naar jouw acties, dus deel ze via #maakgrijsgroener en de campagne hashtag.