Update werkgroep Monitoring (08/21)

Op dinsdag 15 juni vond de vergadering van de werkgroep Monitoring weer plaats. Tijdens deze bijeenkomst stonden we stil bij de voortgang van de diverse projectteams die in het kader van deze werkgroep actief zijn. Ook nam Jip Welkers namens Vitens deel aan de sessie, om een presentatie over de Open Bodem Index te geven.

Benieuwd naar wat er tijdens de afgelopen meeting is besproken? Lees dan hieronder het verslag.

Ga naar het verslag

 

Open Bodemindex

In Nederland wordt de (onder)grond steeds intensiever gebruikt. Hierdoor komt de kwaliteit van de bodem onder druk te staan. Met de Open Bodemindex (OBI) ontstaat er een beter beeld van de ontwikkeling van de bodem en de bodemkwaliteit in Nederland. Uiteindelijk is verduurzaming van de bodem het doel, met als resultaat dat agrarisch ondernemers en de drinkwatervoorziening daarvan profiteren. Onze partner Vitens heeft de Open Bodemindex, samen met Rabobank (ook partner) en ASR, ontwikkeld. Jip Welkers, Business Development Manager bij Vitens, gaf een tijdens de bijeenkomst van de werkgroep een presentatie over de bodemindex en de indicatoren die hierin opgenomen zijn. 

 

Ga naar de presentatie

 

Meer weten?

Meer weten over de werkgroep Monitoring? Neem dan contact op met Judy Koppenjan via judy.koppenjan@samenvoorbiodiversiteit.nl.