Skip to main content

Vergeten Plantseizoen 2022: doe mee met de Bloembollenactie

Bericht van NLVergroent

Het najaar is en blijft het meest ideale moment om te planten. De planten gaan in rust en de bodem is nog relatief warm, waardoor de planten voor de winter wortelen. Wanneer het voorjaar aanbreekt kan de groei direct beginnen. Daarom organiseert NL Vergroent weer de campagne het Vergeten Plantseizoen (1 t/m 31 oktober) met dit jaar mogelijke deelname aan de Bloembollenactie.

Veel mensen gaan uitsluitend in het voorjaar in de tuin aan de slag, terwijl de herfst belangrijke voordelen kent. De maanden september en oktober ontwikkelen zich tegenwoordig tot nazomermaanden met zelden lange, droge periodes, die zich uitstekend lenen voor tuinieren. Des te meer reden om het ‘Vergeten Plantseizoen’ ook in oktober 2022 met diverse (promotionele) activiteiten en evenementen onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld door een ‘Bloembollenactie’ te organiseren. Want een bloeiende lente… plant je in de herfst!

 

Organiseer een Bloembollenactie

De actie is door de organisatie van het Vergeten Plantseizoen al voor een groot deel voor je geregeld. Hieronder zetten we de stappen kort voor je op een rijtje:

1.

Kies één actiedag in oktober 2022. Met deze actiedag breng je het Vergeten Plantseizoen onder de aandacht. Je actiedag wordt opgenomen in een landelijke kalender, die gezamenlijk en breed onder de aandacht wordt gebracht.

2.

Zorg zelf voor een centrale plek (bijvoorbeeld een marktkraam tijdens de wekelijkse markt of een plek in het gemeentehuis) waar mensen gratis bloembollen kunnen ophalen.

3.

Koop lokaal gekweekte en inheemse bloembollen (bij voorkeur biologisch) voor de actie bij een plaatselijke leverancier. Heb je die mogelijkheid niet? Dan kan de organisatie de bloembollen voor je verzorgen.

4.

Ontvang een complete, digitale toolkit met promotiemiddelen (banners, folder, waardebonnen, persbericht, advertentie en social media posts) om deze bloembollenactie zelf onder de aandacht te brengen bij inwoners, klanten e.d.

5.

Ontvang een digitale informatiefolder over het ‘Vergeten Plantseizoen’ voor de inwoners van je gemeente met verwijzing naar de website vergetenplantseizoen.nl waar heel veel informatie en tips te vinden zijn.

 

 Ontdek hier de volledige actie. Direct aanmelden kan via deze aanmeldlink.